zaterdag 19 juli 2014

De splinter en de balk

Historicis Zihni Özdil, een eenzijdig antiracisme-denker

 
Wat krijg ik toch genoeg van die figuren die hun vaderland hebben verlaten om in Nederland een beter bestaan op te bouwen. En dan alleen maar zeiken over racisme. In De NRC staat een Zomeravondgesprek met historicus Zihni Özdil en econoom Sweder van Wijnbergen. Özdil noemt zich antiracismedenker en is op zoek gegaan naar racisme in de Nederlandse geschiedenis. Hij wandelt met zijn gesprekgenoot door het duingebied bij Santpoort. 'Wisten jullie dat dit landhuis gebouwd is door Jacob Cremer, met tabaksgeld uit Indië?'vraagt de historicus,
' daarbij mochten werkgevers in Indië hun arbeiders zelf berechten. Met brute lijfstraffen en boetes om de kleinste dingen.'

Weet je hoe de arbeider vroeger behandeld werd, wist u dat er vroeger kinderarbeid was, wist u dat  vrouwen vroeger geen stemrecht hadden? Duik eens in de Turkse geschiedenis of welk verleden dan ook. Alles en iedereen werd vroeger uitgebuit en gediscrimineerd door een handjevol rijken.
Wat Özdil bevestigd wil krijgen is dat het racisme in Holland (Nederland) nog welig tiert. 'Uit enquêtes weten we al jaren dat zo'n 80 % van de autochtone Nederlanders het liefst in een witte buurt woont en dat zo'n ruim 40 procent minder 'buitenlanders 'wil of 'moslims wil.'

Ja, hè, hè, die autochtonen hebben genoeg van dat eeuwige zelfbeklag. Alsof je het hier zo slecht hebt. Zeg eens een keer wat positiefs over een Nederlander, zou ik zeggen.

Özdil zou bovendien de hand in eigen boezem moeten steken of het artikel van David Suurland lezen. In dezelfde krant. - Jodenhaat hoort bij de islam. Joodse scholen en synagogen zijn zwaar beveiligde bunkers. Het geweld van moslims tegen Joden is geen toeval, heeft niets te maken met Israël maar komt voort uit eeuwenlang zorgvuldig gekweekte Jodenhaat, aldus Suurland.

Onderzoek door drie Belgische universiteiten toont aan dat Jodenhaat onder Belgische Islamitische studenten zeven keer zo hoog is als die onder niet-moslims. 'Het antisemitisme bij de moslimleerlingen is theologisch geïnspireerd. Er is een rechtstreeks verband tussen moslim zijn en antisemitische gevoelens koesteren'. En dan hebben we het nog niet eens gehad over homohaat, intolerantie voor andersdenkenden of afvalligen.

Ik begin zo langzamerhand te geloven (ik durf het bijna niet te schrijven) dat we een heleboel ellende geïmporteerd hebben, terwijl ik nooit iets tegen vreemdelingen heb gehad. Dat is nog het ergste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten