vrijdag 11 juli 2014

Israël

Israël, het enige fatsoenlijke land in het Midden-Oosten. Of woont u liever in Saoedi-Arabië.
 
Het is weer hommeles in het Midden-Oosten. Ik weet niet beter. Alleen, in mijn jeugd lag de sympathie bij Israël. Tegenwoordig is de trend (alles is een trend) om Israël te haten en de Palestijnen uitsluitend te zien als arme slachtoffers. ...Ook Facebook wordt ongegeneerd en ongenuanceerd overspoeld met haatgevoelens tegenover alle Israëli's

Esther Voet, directeur Centrum Informatie en Documentatie Israël, schrijft vandaag in De Volkskrant:
- Israel wordt afgeschilderd als Goliath die strijdt tegen David. Het omgekeerde is echter waar.

Israel doet er alles aan om de eigen burgers zo veilig mogelijk te laten leven. Huizen, bushokjes, alles dient als schuilkelder. En dan is er nog de Iron Dome die ervoor zorgt dat raketten geen doel raken.
Wat staat daar aan Gazaanse zijde tegenover?
Wel, niets. Integendeel. Hamas verspreid pamfletten die burgers oproepen om als menselijk schild te dienen, hun leven op te offeren voor de goede zaak, het martelaarschap. En hier ligt de basis van de asymmetrische oorlogsvoering, want asymmetrisch is ook de mentaliteit.
Waar Israëli's het leven als heilig beschouwen, vindt het bewind in Gaza de dood heilig.Dus, als er burgerslachtoffes vallen, verliest Israël en wint Hamas. Daar keren de david- en goliatrollen weer om, want de dood vinden is gemakkelijker dan het leven behouden. Dit essentiële verschil in mentaliteit wordt in het Westen nog steeds niet gezien, en zo betekent elk militair succes verlies voor Israël.-

Zo'n Hamas is toch een ordinaire terreurbeweging die de kastanjes uit het vuur laat halen door burgers. Als beloning, niet een universitaire studie maar het martelaarschap. Zelf blijven die Hamasleiders buiten schot. Want de dood mag dan heilig zijn in Palestijnse kringen, het zijn natuurlijk de sukkels die het eerste gaan.

1 opmerking:

  1. Ever wanted to get free Instagram Likes?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by using Like 4 Like?

    BeantwoordenVerwijderen