woensdag 16 juli 2014

Memri TV

 
 
 
Het is Max Pam ook al opgevallen. Vandaag schrijft hij in De Volkskrant: - Steeds vaker zie je dat Joden worden vergeleken met nazi's.-
Hij kijkt elke week even op Memri TV, een website die beheerd wordt door het Middle East Media Research Institute. Op de website worden fragmenten van televisieprogramma's vertoond die in de Arabische moslimwereld zijn uitgezonden. De fragmenten geven een curieus beeld van wat er in het Midden-Oosten zo op televisie wordt uitgezonden of op internet wordt gezet, schrijft Pam.
- Ik ben onmiddellijk bereid aan te nemen dat de gemiddelde moslim verstandig en vredelievend is en dat ook de liberale moslimvrouw het verzameld werk van Anja Meulenbelt en Asha ten Broeke op haar nachtkastje heeft liggen, maar eerlijk gezegd bevestigt Memri TV dat beeld niet helemaal.
Neem bijvoorbeeld de zogenaamde 'Anale Jihad', een topic dat momenteel nogal hot is. Twee jaar geleden hield de Sjiitische geestelijke Abdallah Al-Khilaf een pleidooi voor anale seks die als doel heeft de anus te verwijden opdat er explosieven in verstopt kunnen worden. Normaal is dat verboden in de Islam maar volgens Al-Khilaf dient voor zelfmoordenaars die een martelaarsdood tegemoet gaan een uitzondering worden gemaakt.-

_ Waar Memri TV sterk in is, is het signaleren van de Jood als onaangename verschijning. Ook veel tv-zenders in het Midden-Oosten kennen de soap en in bijna elke aflevering komt er een moment dat een Jood binnenloopt om zijn geleende geld-plus rente!- op te eisen. Daarnaast is de holocaust een terugkerend onderwerp. Die heeft of niet plaats gevonden, of wordt sterk overdreven. De Libanese Holocaust onderzoeker Walid Muhammed Ali verklaarde op Al-Alam TV dat hij na ingrijpende studie tot de conclusie was gekomen dat het niet de nazi's waren die de Holocaust hebben georganiseerd, maar de Joden zelf!
Nu u weer. Kijk Memri TV, ter lering ende vermaak-

Daar hoor je Van Agt of Meulenbelt nooit over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten