dinsdag 28 november 2017

Patton Oswalt, tweede kans

Patton Oswalt is een Amerikaanse acteur en stand-up comedian. Hij ziet er uit als een Trekkie, een StarTrekfan, en dat is hij ook. Hij is niet moeders mooiste en tot zijn verbazing vond hij een prachtige vrouw, die met hem wilde trouwen en hem vader maakte van de kleine Alicia. Zij was schrijfster en crimonologe. Patton gaf zijn vrijgezellenbestaan op, de halve dag slapen en 'savonds optreden in kleine clubs en overleven op junkfood.

Hij nam zijn verantwoordelijkheid, stond vroeg op, maakte ontbijt en bracht zijn dochter naar school. Zijn One-Manshows werden ook steeds beter.
Zijn vrouw werkte hard, Ze had te maken met deadlines en slapeloosheid. Op een ochtend trof Patton zijn vrouw Michelle dood aan in bed. Ze had waarschijnlijk het gebruik van slaapmiddelen onderschat, niet goed opgelet hoeveel ze er genomen had. 42 jaar.

Ik zag Patton een paar maanden later in praatprogrogramma's verschijnen. Als je kinderen, of een hond hebt, is zelfmoord geen optie. Je moet doorgaan. Ik leefde mee met de man.

Een jaar later raakte hij online in gesprek met een kennis van vrienden. Zij was naar hun Thanksgiving diner geweest en sms-te Patton: Joh, je hebt een leuk feest gemist.
Ze hadden elkaar nog nooit ontmoet.

Drie maanden lang hadden ze intensief contact online. Over boeken, films, politiek. En onlangs zijn ze getrouwd. Zo ontroerend. En ik gun het die mensen zo.


Stel je voor: van diepe rouw naar nieuw geluk. Het bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten