donderdag 4 december 2014

Marvin


Gisteren is Marvin gecastreerd. Dat werd tijd want hij had een slechte invloed op Luther. Ik kwam Debby tegen met Luther en de oude Rocky. Alle honden van Leighton komen uit het asiel. Ik vertelde Debby over mijn zusje in Frankrijk en haar inzamelingactie voor de sterilisatie van de katten. De dierenarts hier verricht die handeling bij zwerfkatten gratis. Hans wil graag dat Blanche puppy's krijgt omdat zoveel mensen vertederd zijn door Blanche. Zo'n schattig aaibaar hondje is aantrekkelijk maar de meesten beseffen niet hoeveel werk het is. En dan dumpen ze de hond, als de lol er af is, in het asiel. Nee, daar beginnen we niet aan.

Laatst dacht ik, had ik nu ook maar Blanche's zusje meegenomen want ze kan wel een kameraadje gebruiken. Dan was ik waarschijnlijk overspannen geraakt. Twee loopse teven in huis is gekmakend. Als we hier blijven ga ik wel langs het asiel om een vriendje voor Blanche uit te zoeken. Ze vermaakt zich kostelijk in de tuin. Graaft gaten, maakt jacht op minisprinkhanen en speelt kat-en-muis met mieren. Ze heeft een soortgenootje nodig om mee te ravotten. Sommige mieren steken. Ik hoorde Blanche laatst piepen. Ze kwam in paniek naar me toe. Ik begreep niet wat er aan de hand was. Het gebeurde een tweede keer in mijn aanwezigheid. Er lopen stiekeme mieren door het gras. Hans was ook gebeten. 'Was het een grote?' 'Nee.' Zo'n kleintje?' ' Nee, een middenmaat.'

Ik las dat het sneeuwt in Nederland. Het weerbericht in Lagos is voorlopig elke dag zon.
Zodra de zon achter de bomen verdwijnt is het gelijk 15 graden kouder. Om half 5 begint Hans al een vuurtje te stoken. We hebben een grote voorraad hout en elke avond haal ik, als een echte boerin, een paar flinke stammen. Daar zou Hans een foto van moeten maken en verwerken tot een Van Goghschilderij. Ik heb het tekenen weer opgepakt. Het valt niet mee als je weinig talent hebt. 'Oefening baart toch kunst?', vroeg ik hoopvol aan Hans. ' Het gaat om observeren', bromde hij,' als je dat niet kunt, leer je het nooit.'   Volgens mij kun je met doorzettingsvermogen een eind komen als kunstenaar. Kijk maar naar lady Gaga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten