vrijdag 3 oktober 2014

Het is maar een sprookje!!!

Weet Pippi niet dat er honger heerst in grote delen van de wereld. Foei, niet spelen met eten.


Max Pam schreef het al: ironie wordt niet meer begrepen. De jeugd van tegenwoordig neemt alles letterlijk. Gelukkig niet allemaal. De humorlozen nemen wel de wereld over. Het is een soort hysterie van de politiek-correcten die in alles racisme, seksisme of fascisme menen te herkennen. Subtiliteit is aan hen niet besteed.  Drie mensen voelen zich beledigd en de hele maatschappij dient zich aan hen aan te passen. Men noemt het 'de terreur van de minderheid'. Een trend, een modeverschijnsel dat in de hele wereld gesignaleerd wordt.

Binnenkort moeten Kwik, Kwek en Kwak een onderbroekje aan en alle stripfiguren dienen zich te onderwerpen aan een DNA- test om vast te stellen hoe het precies zit met de familieband. Is Lambiek de oom van Suske en Wiske of zomaar een huisvriend? En tante Sidonia, is zij de zus van de moeder van S en W? En die verknipte verhouding van Ollie B. Bommel en Tom Poes. Krijgt Joost genoeg betaald? Er is nog veel werk te verzetten voor mensen die fictie en realiteit niet kunnen scheiden.

Bericht in De Volkskrant:
- Pippi Langkous, het immens sterke, rijke meisje dat haar Villa Kakelbont deelt met een paardje en een aap, is een racist. Althans, dat vindt de Zweedse publieke omroep SVT, dat bepaalde afleveringen van de bekende serie zo heeft bewerkt dat Pippi's vader geen 'negerkoning' meer is, maar een gewone 'koning'.-

-Pippi sluit met alle kritiek aan in een lange rij van jeugdkarakters die van racisme worden beschuldigd. Diezelfde theologe Wollrad deed in 2011 bijvoorbeeld het sprookje 'Het lelijke eendje' in de ban omdat het kinderen laat zien dat anderssoortigen er niet bij horen. Een aantal maanden daarvoor maakte de Franse academicus Antoine Buéno zich hard voor een smurfenverbod, vanwege hun vermeende antisemitische en vooral communistische karakter.
Het smurfendorp zou in alles het Stalinisme verheerlijken. 'De kleine blauwe figuurtjes leven in een wereld waar eigen initiatieven nauwelijks worden beloond, waar maaltijden gezamenlijk worden gegeten en er slechts één leider is', aldus Buéno. 'Doet je dat ergens aan herinneren? Een bepaald type dictatuur bijvoorbeeld?' -


Mag dit? Zolang ze hun broek maar aanhouden.


Je kunt geen sprookjes aan kinderen vertellen zonder dat de politiek-correcte politie over je schouder meeleest en klaarstaat met een knuppel. Zoiets als de zedenpolitie in Saoedi-Arabië. Eigenlijk je reinste fascisme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten