zaterdag 13 september 2014

Opbouwende kritiek

Dress for Succes


In de jaren 70 zag je voor het eerst meisjes met jurken en daaronder een broek. Spruiten van de zogenaamde gastarbeiders. Vreemd genoeg was er van hoofddoeken nog geen sprake, wel moest het hele lichaam bedekt zijn. 'Wedden dat die dracht nog een keer mode wordt', zei ik.

Nu heeft Mariƫtte Hamer dat wel heel letterlijk opgevat. Noppen, rushes, slobberbroek, 2e hands schoenen. En een joggingbroek van loodzware stof! Als je een beetje bij de tijd bent, draag je, met het postuur van Hamer, een getailleerd afkledend jurkje zonder versierselen of motieven. Een vlot blazertje erover. En als je dat perse wilt, een legging eronder die goed aansluit en tot de enkels reikt. En wat schoenen betreft, geld speelt geen rol. Ik ben maar een leek, zoveel weet ik zelfs.

Als ik met Hamer's kleding ergens zou gaan solliciteren, maak ik geen enkele kans. (Ze is ontsnapt uit st. Ursula en noemt zich de barones van Wassenaar. Dat soort roddels krijg je).
De foto van Hamer illustreerde het bericht, dat niemand gelezen heeft, dat ze aangesteld is als voorzitter van de SER. Die vrouw moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden, niemand had het over haar functie. De Smaakpolitie, die ongevraagd mode-advies geeft in De Volkskrant, kreeg duizenden mailtjes waarin men smeekte dit geval te behandelen. En dat is dan ook gebeurd vandaag.

Mariette, je moet het als opbouwende kritiek zien. Je kunt tegenwoordig bij de eenvoudigste H & M een stijladviseur aanvragen. Gratis voor niets. (De stichting Dress for Succes leent passende kleding uit en geeft goede raad aan sollicitanten.)
Met deze kledij op je werk, kan geen mens zich concentreren. Als je het dan niet voor jezelf doet, doe het dan voor het land.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten