zaterdag 31 mei 2014

Monkey World

De apen van het Engelse opvangcentrum Monkey World zijn zo ontroerend. Ten eerste omdat de meesten zijn gered uit erbarmelijke omstandigheden. Zo zag ik ergens in Z.O-Aziƫ twee Orang Oetans die tegen elkaar moesten boksen. Met kleding en bokshandschoenen. Na de wedstrijd konden de toeschouwers met ze op de foto. Er zijn chimpansees die door Spaanse fotografen gebruikt werden voor toeristenfoto's. Om ze ongevaarlijk te maken werden hun tanden getrokken en verdovende middelen toegediend. En dan heb je apen die 25 jaar in een kooi hebben gezeten. Razend word ik ervan. En ik ben gelukkig niet de enige. De mensen van Monkey World trekken de hele wereld over om die arme, misbruikte dieren te redden en ze een mooie oude dag te bezorgen.
Ten tweede, ze lijken zo veel op ons. Al die verschillende persoonlijkheden en karakters. Alleen ontbreekt bij hen het vermogen over zichzelf of hun situatie na te denken. Als ze in foute handen vallen zijn ze overgeleverd aan de grillen van hun ontvoerders.

Er worden ook baby's geboren In Monkey World. Zoals de kleine Thelma. Haar tweelingzusje Louise heeft het helaas niet gered.

Thelma wordt flink verwend
De Zuid-Afrikaanse Oshine die als mens is opgevoed. Ze is 100 kilo afgevallen en heeft dit kleintje geadopteerd

Oshine loopt als een mens, rechtop

Ook baby's die verstoten zijn door hun moeder worden liefdevol opgevangen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten