zaterdag 14 december 2013

Er hangt iets in de lucht ...


Een soul Santa Claus

... of er zit iets in ons drinkwater. Hele volksstammen voelen zich tekort gedaan. In Amerika heeft de gekte ook toegeslagen. Namelijk vraagtekens zetten bij oude tradities en volksfeesten. 'Waarom', vragen sommige mierenneukers zich af,  'is de kerstman wit en niet zwart.' Als je zo geobsedeerd bent door kleur, ben je eigenlijk een racist, vind ik.

Je kunt natuurlijk op elke slak zou leggen als je niets beters te doen hebt. De tekst van het Wilhelmus bijvoorbeeld? Die is toch niet meer van deze tijd?
 Ik wil best meegaan in een veranderende wereld als het op een speelse manier gebeurt. Maar niet via chantagemethodes en beschuldigingen van de schuimbekkende anti-dit-of-dat lobby. Als een Surinamer zich gekwetst voelt door Zwarte Piet, zeg ik, dan ga toch lekker in Suriname wonen bij die gezellige moordenaarpresident Bouterse. Pleur op, zou dominee Gremdaat zeggen, als je het ganse Nederlandse volk racistisch vindt.

Maak je liever druk om zaken die er werkelijk toe doen. Zoals kindermishandeling en -verwaarlozing. Dat schijnt ook nog regelmatig plaats te vinden. Achter gesloten deuren in Nederland. Lijkt me zinniger dan al je energie in het bestrijden van sprookjes te stoppen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten