vrijdag 18 oktober 2013

Het Buitenland II

Te veel zonnebloemen
Lieve mensen in het buitenland, wees maar blij dat je hier niet bent want het is een gekkenhuis in Nederland. Afgelopen weekeinde is er zoveel hemelwater gevallen, drie dagen non-stop, volgens de berekeningen vergelijkbaar met het halve IJsselmeer.

Vandaag is de burgemeester van Amsterdam aan het theedrinken met, nee niet met moslims, 21 actievoerders die anti Zwarte Piet zijn. De organisatie van De Intocht heeft toegezegd dat zij geleidelijk het uiterlijk van de Pieten gaat veranderen. Zelfs Marokkaanse moeders vinden het gezeur.
En er is een relletje ontstaan over een schilderij van Van Gogh. Volgens een wetenschapper zitten er veel te veel zonnebloemen in de vaas die hij geschilderd heeft. Dat kan nooit. En tenslotte zijn Jan Klaassen en Katrijn verboden want die verheerlijken huiselijk geweld.

De goede oude tijd

Nu zijn er Nederlanders die zeggen, ik vertrek, wat een zielig k*tland. Maar elders is het vaak nog erger. De relaties tussen Rusland en Nederland zijn verslechterd toen de politie een dronken Russische diplomaat in de boeien sloeg. De buren hadden al geklaagd dat hij zijn kinderen mishandelde. Terwijl zijn vrouw regelmatig teut aan kwam rijden en bij het parkeren andere auto's ramde. ' Nederland wil weer het beste jongetje in de klas zijn', was de reactie uit Moskou. Diplomaten zijn onschendbaar en de minister van Buitenlandse zaken Frans Timmermans heeft zijn excuses aan Poetin gemaakt. Enzovoorts, enzovoorts, wees maar blij dat je in Het Buitenland woont.

Onschendbare Russische diplomaat

3x foutHet doet me allemaal denken aan de film Idiocracy: Idiocracy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten