zondag 23 september 2012

Gefrustreerd


Iedereen is boos, zei Raoul Heertje gisteren. Iedereen zoekt een aanleiding om zijn frustratie te uiten, vermoed ik. Het gaat natuurlijk helemaal niet om cartoons of anti-islamfilms of een feestje dat niet doorging. 
Neem de Noorse kindermoordenaar. Hij zegt dat hij tegen de multi-culti samenleving is en daarom tot zijn daad kwam. Een nobele reden: om erger te voorkomen. In werkelijkheid ging het om de verstoorde relatie met zijn vader die hij niet kon verkroppen. Hetzelfde geldt voor Mohammed B. Die is nooit over de dood van zijn moeder gekomen.
Een handjevol criminelen ging naar Haren, gewoon om winkels leeg te halen. In Pakistan is een overschot aan jonge mannen, dus seksueel gefrustreerd. Dan wil je wel de straat op gaan om vlaggen te verbranden en hysterisch te schreeuwen. Een gezamenlijke vijand komt goed van pas.
En dan heb je altijd de zogenaamde politiek correcte figuren die het destructieve gedrag goedpraten: zo'n film is voor die mensen heel kwetsend (niemand heeft hem gezien) of die jongens hadden recht op een feestje nogal logisch dat ze zo reageren.
En in het geval van de Noor: hij was bij zijn volle verstand toen hij al die weerloze kinderen doodschoot. Mohammed B. : Theo van Gogh heeft het er zelf naar gemaakt. Met andere woorden, het is de schuld van de maatschappij.
Welnee, het zijn gestoorde, verknipte en verwende mannen die denken dat het hun recht is, als ze niet gelijk hun zin krijgen, te moorden, te roven en terreur te zaaien. Misschien dat er met een langdurige behandeling nog wat recht te breien is. Maar beledig de rest van de mensheid niet door die lui gezond te verklaren.

1 opmerking:

  1. Volledig mee eens. Het is allemaal een beetje opgeblazen door de nieuws zenders.

    Lees ook dit: http://gawker.com/5943828/13-powerful-images-of-muslim-rage

    BeantwoordenVerwijderen