zaterdag 9 november 2013

Russell Brand, meer dan een grapjas


Jeremy 'darling' Paxman dacht vast, dat is een makkie, comedian en acteur Russell Brand interviewen. Brand was hem verbaal volkomen de baas met argumenten die hout snijden. De politiek en de financiële dienstverlening (zo werden banken vroeger genoemd) hebben al hun geloofwaardigheid verloren.

Eindelijk wordt Russell serieus genomen.

Russell Brand werd op 23 oktober door Jeremy Paxman geïnterviewd voor BBC Newsnight, omdat de komiek deze week gastredactie voert over het politieke blad New Statesman. Volgens Paxman heeft Brand geen autoriteit om die rol op zich te nemen, omdat hij een komiek is en nog nooit gestemd heeft.
Brand reageert daarop als volgt: “Het is niet dat ik niet stem uit apathie, ik weiger te stemmen vanwege absolute onverschilligheid en vermoeidheid en uitputting veroorzaakt door de leugens, het verraad en het bedrog van de politieke klasse, die al generaties lang aan de gang zijn en nu een kookpunt bereikt hebben waardoor een rechteloze, gedesillusioneerde, moedeloze onderklasse is ontstaan die niet wordt vertegenwoordigd door dat politieke systeem, en stemmen betekent stilzwijgende medeplichtigheid met dat systeem."

"Ik zal je vertellen hoe het niet zal zijn," zegt Brand, "een enorme kloof tussen rijk en arm, waarbij 300 Amerikanen dezelfde hoeveelheid rijkdom bezitten als de 85 miljoen armste Amerikanen bij elkaar, waar er een uitgebuite en achtergestelde onderklasse is die voortdurend wordt genegeerd en waar in de sociale zekerheid wordt gesneden terwijl Cameron en Osborne naar de rechter stappen om de rechten van de bankiers om hun bonussen te blijven ontvangen te verdedigen. Dit moet worden aangepakt."




Geen opmerkingen:

Een reactie posten